Tilasin kesäkuun alkupuolella iHerbistä kaksi settiä Real Techniques -siveltimiä. Idea tähän tuli selaillessani Elloksen sivuilla meikkisiveltimiä. Halusin mineraalimeikkipohjalle soveltuvan siveltimen sekä myös meikkivoidesiveltimen nestemäiselle meikkivoiteelle, sillä en omistanut tällaisia tuotteita entuudestaan. Halusin kokeilla, saanko tasaisempaa jälkeä siveltimen kanssa meikkivoiteen levittämisen suhteen vs. paljain sormin. Elloksen sivulla oli RT -siveltimet alennuksessa. Jahkailin niin kauan ostamista, että haluamani setti ehti mennä loppuunmyydyksi. Olin kuitenkin ehtinyt sen verran jo tutustua siveltimiin, mm. YouTube -videoiden välityksellä, että todellakin halusin saada oman CoreCollectionin ja siihen jotain muuta päälle vielä. Onneksi olivat Ellokselta loppuunmyydyt, sillä tuli tutustuttua muiden nettikauppojen tarjontaan ja löysin lopulta iHerbiltä halvimmat. Toimitus kävi kohtullisen nopeasti, noin 2,5 viikossa lähipostiin, ei mitään moitittavaa tässä, voin iHerbiä omasta puolestani suositella.

Tilasin 2 settiä siveltimiä: Core Collectionin ja Deluxe gift setin. Ensimmäinen sisältää meikkipohjaan tarvittavat siveltimet, toinen puolestaan kokoelman viimeistely, meikkipohja ja silmämeikkisiveltimiä.

Aloitetaan Core Collectionista

Tässä on pakkaus avaamattomana

2016-06-14%2021_Fotor2.jpg

Tässä on informatiivinen takakansi, jossa on kerrottu, mihin tarkoituksiin kukin sivellin on tarkoitettu. Mukana tuli myös kotelo, jossa siveltimet voi kuljettaa esim. matkoilla mukana. Kotelon voi taittaa myös telineeksi, josta kuva alempana. Itse ajattelin koteloa käyttää lähinnä matkustelutarkoituksessa, sillä telineenä arkikäytössä siitä siveltimien saanti ja takaisin laitto mielestäni liian hidasta. 

2016-06-14%2021_Fotor5.jpg

Tässä siveltimet lähempää kuvattuna. Otin oikeudekseni vapaasti kääntää/suomentaa niiden nimet käyttötarkoitukseen viitaten. Siveltimet ovat pehmeää teclonia, vegaanisia ja kärsimysvapaita, mistä plussaa. Mielestäni nämä toimivat aivan yhtä hyvin kuin kokeilemani luonnonkarvaiset siveltimet, jopa paremmin. Luonnonkarva on monesti ollut mielestäni liian karkeaa ja karva myös herkästi irtoilee laadukkaistakin siveltimistä. RT siveltimet ovat kestävyydestään tunnettuja. Siveltimet ovat kauniita metallinhohtoisia, mutta yllättävän kevyitä käteen. Ehkä olisi kiva että olisivat painavampia.. olen tottunut puusiveltimien painoon. RT -sarjalta on saatavissa upeita Bold Metals -siveltimiä, mikäli vielä asteen verran laadukkaampaa ja painavampaa haluaa. Näihin olen tyytyväinen kuitenkin, hinta-laatusuhde iHerbissä kohdillaan. Maksoin yhteensä 2 sivellinsetistä alle 40e, mikä on karkeasti arvioiden 50% Suomen normaalihinnoista.

2016-06-14%2021_Fotor6.jpg

1. Contour sivellin on pyöreäkärkinen varjostuksiin ja korostuksiin tarkoitettu sivellin. Tällä voisi esimerkiksi levittä higlighteriä tai aurinkopuuteria. Itse käytän tätä nyt aurinkopuuterin levitykseen eli varjostuksiin, sillä higlighterikäytössä minulla on Deluxe gift setin sivellin. 

2. Meikkivoidesivellin. Tämä on melko pieni meikkivoidesiveltimeksi. En ole tätä vielä kokeillut ollenkaan sillä mielestäni tämä on turhan pikkuinen.. Käytän Deluxe gift setin meikkivoidesivellintä, joka on noin 2x tätä suurempi ja juurikin sopivan kokoinen. Tämä sivellin sopisi loistavasti tarkkaan työskentelyyn, esim. peitevoiteen levitykseen silmänympäryksien alueelle. Mikäli tällaiseen tarvetta tulee, otan tämän pensselin esille.

3. Peiteväri- ja huulipunasivellin. Ensisijaisesti tämä ilmeisesti kuuluen Core Collectioniin, on tarkoitettu siveltimeksi peitevoiteen levitykseen ja tässä tarkoituksessa itsekin olen sivellintä käyttänyt. Levitän tällä ohuen kerroksen peitevoidetta näpyn päälle ja häivytän vielä sormin. Saan näin tarkempaa jälkeä aikaiseksi kuin pelkästään sormea käyttämällä levitykseen ja häivytykseen. Olisi mukava kokeilla tätä myös huulipunan levityksen, mutta suurempi tarve on nyt peitevoidekäyttöön. 

4. Buffing brush eli sarjan kaunein ja suurin sivellin. Kyseessä on napakka puuterisivellin, jolla voi levittää sekä mineraalimeikkipohjan että puristepuuterin kasvot viimeistelemään. En ole kokeillut tätä irtopuuteriin, mutta en näe syytä miksi ei siihenkin toimisi, tosin hieman kaponen ehkä voisi tarkoitukseen olla. Itse ole tottunut hyvin leveään ja kuohkeaan irtopuuterisiveltimeen. Halusin kuitenkin tilaa säästääkseni ja vaihtelukseksi kokeilla ottaa irtopuutein tilalle käyttön kivipuuterin meikin viimeistelyyn. Puuteripakkausten vippojen avulla levitys olisi aivan toivotonta, nehän menevät tahmaisiksi ja huonoiksi alta aikayksikön. Buffing brush irroittaa puuteria sopivasti harjan pintaan ja siitä se on vaivaton levittää meikkivoiteen päälle kuten irtopuuteri. Näin saan käytettyä laatikoihin pakkautuneita jämäpuutereita tehokkaasti ja lisäksi säästän tilaa kylppärissä kun ei tarvitse irtopuuterivehkeitä säilöä. Irtopuuteri edelleen on hyvää tavaraa, mutta vaihtelu virkistää.

Tällä onnistuu myös mineraalimeikin levitys. Dippaan kärkeä kevyesti Flow Cosmeticsin mineraalimeikkipuuteriin ja pyörittelen tuotteen kasvoille. Jos sitä tulee liikaa, niin töpöttelen ensin kämmenelle tuotetta ja sitä kautta levitän. Riittävän napakka sivellin toimii loistavasti tässä tarkoituksessa. Vastaava irtosivellin RT:lla eli yksittäin myytävä olisi Face Expert brush, jonka melkein ostin, kunnes keksin tämän monipuolisen setin. Ehkä vielä ostankin sen jatkossa, voiko siveltimiä olla koskaan liikaa... :D

Tässä olikin RT -postauksen osa 1, jatkan Deluxe Gift setin esittelyllä osassa 2.