PItkään ollut jo mielessä kokeilla mineraalimeikkivoidetta. Ajatus on alunperin lähtenyt siitä, että haluaisin etsiä vähemmän ihohuokosia tukkivia meikkipohjatuotteita itselleni, sillä olen ollut huomaavinani, että käyttämäni Lumenen Blur foundation aiheuttaisi finnejä.. Usein ollut se tilanne että kesken työ/opiskelupäivän havaitsen kasvoillani kipeän pahkuran, jota ei siinä ole ollut vielä aamulla. Minulla ei ole kovin laajaa kokemusta mineraalimeikkivoiteista. Ensikosketus niiden maailmaan tosin tapahtui jo vuosia sitten (olisiko ollut 2010 luvun taitteessa tai hieman sitä ennen) kun Maybellinella muistaakseni oli valikoimissaan mineraalimeikkivoide jota pakkauksen mukana tulleella pienellä kabuki-siveltimellä kasvoille leviteltiin ja pyöriteltiin. Tykkäsin kovasti tuotteesta, mutta se sitten katosi markkinoilta aivan yllättäen ja toista pakkausta en koskaan saanut ostettua. Tuolloin muistaakseni oli ensimmäinen villitys menossa mineraalimeikkipuolella, ainakin suureten markettikosmetiikkamerkkien osalta. Se taisi melko nopeaa laantua sitten, harmi kyllä. Nyt viimeaikoina luonnonkosmetiikan mineraalipohjat ovat kuitenkin olleet kovasti esillä. Markettimerkeistä ainostaan L'orealilla on ollut jo tuolta ajasta ennen vuotta 2010 yhtäjaksoisesti markkinoilla mineraalipohja. Minäkin sitä kokeilin ja käytinkin satunnaisesti. Sen vikana mielestäni oli liika kiilto. Mattaisempi oli tuo Maybelline... 

Mineraalimeikkiostoksiani onkin jarruttanut tuo mahdollinen mineraalien kiilto.. Kiinnostuneena olen katsellut BareMineralsin ja Idun Mineralsin tuotteita, joissa tarjolla on myös matta vaihtoehto. Päädyin nyt kuitenkin budjettisyistä ostamaan Flow Cosmeticsin mineraalipohjan, ikään kuin sian säkissä. Klikkasin nimittäin kyseisen tuotteen Sinunapteekin verkkokaupan ostoskoriin samanaikaisesti kun ostin erilaisia lisäravinteita. Kyseinen tuote oli alennuksessa, maksoi vain 13.90 (normaalihinta lähemmäs 20e) ja on kotimainen tuote, mistä plussaa. Valitsin sävy Ivory, joka on vaalein ja hieman lämmin sävy sopien esim. pisamaiselle iholle (eli tuossa on minun ihoni kuvailtuna, vaalea pisamainen..). Ajattelin ettei voi pieleen mennä eikä mennytkään :)

Tuote on ollut oikein ihana käytössä ja on mattainen myös kuten toivoin. En tarvitse päälle irtopuuteria. Levitän tuotetta Real Techniques Core Collection -kokoelman Buffing Brush -harjalla (postaus tulee vielä Real Techniques -siveltimistä), joka sopii mineraalimeikkivoidesiveltimeksi sekä myös kivipuuterin levitykseen. Levitän pyörivin liikkein tuota mineraalimeikkiä ensin yhden kerroksen koko kasvoille. Sen jälkeen paikkailen peitevoiteella näpyt ja läiskät. Lopuksi harjailen vielä kerroksen mineraalimeikkiä päälle. Hyvä ja tasainen lopputulos tulee. Kiiltoa pukkaa läpi kyllä päivän mittaan, mikä on minun ihollani tavallista millä tahansa meikkivoiteella. Toisaalta tietyt alueet myös kuivuvat. Tähän auttaisi pohjustustuotteen käyttö, mikä on jäänyt vähemmälle viimeaikoina.. Kokonaisuudessaan olen tähän tuotteeseen tyytyväinen. Olen vasta pari kertaa käyttänyt ja sattumalta tai ei, finnejä ei ole päivän mittaan ilmentynyt. Tarvitaan vielä pidempi kokeiluaika, ennenkuin voin sanoa kohtuullisella varmuudella, ettei tuote aiheuta minulle näppyjä samalla tavalla kuin em. Lumenen Blur foundation. Positiivista tuotteessa on täysi luonnonmukaisuus, ei sisällä parabeeneja tai muitakaan kyseenalaisia kemikaaleja, eikä myöskään ihoa mahdollisesti tukkivia silikoneja. CosmEthics -sovellus näyttää tälle vihreää valoa :D

Collage_Fotor3.jpg

Samassa yhteydessä tilasin Sinunapteekista myös kuvassa näkyvän Weledan Wild Rose -silmänympärysvoiteen. Kyseinen tuote oli myös alennuksessa (noh, vain pari euroa). Minua on kyseinen tuotemerkki kiinnostanut voiteiden osalta jo pidempään tutustuttuani sattumalta incl-luetteloihin. Tuli sitä luettua vahvasti vaikutelma, että tuote ei sisällä mitään ylimääräistä vaan on täynnä tehoaineita. Siltä tuo koostumus kieltämättä tuntuukin silmäluomilla, olen tyytyväinen. Voide imeytyy hyvin ja kosteuttaa pitkäkestoisesti. Koostumus on nestemäisempi kuin mitä esim. Cliniquen sy-voide tai Louis Widmer, jota tätä ennen käytin. Silti se on täyteläinen. Luulen että taikana tässä on voiteen sisältämät öljyt, jotka mahdollistavat notkeantäyteläisen koostumuksen. I'm impressed :D Ei voi muuta sanoa. Tuoksua tässä on jonkin verran, mutta se ei itseäni haittaa, sillä kyseessä eivät ole turhat hajusteet vaan luonnonmukaisten ainesosien ominaistuoksu. Meikin alle sopii loistavasti. Mennen tullen pesee käytössäni tätä ennen oleen Louis Widmerin silmänympärysvoiteen, joka on suunnilleen samanhintainen. Tuubi on vain pieni, 10 ml. Haluaisin vielä jatkossa kokeilla sarjan Pomegranate -voiteita, jotka yhtälailla vaikuttavat laadukkailta ainesosiensa puolesta.

Tässä postauksessa siis käsittelen ensimmäisiä tietoisia luonnonkosmetiikkakokemuksiani ja oon kyllä tyytyväinen. Luulen että sinne puolelle tulee vielä runsaasti kokeiluja ja suosikkeja tulee löytymään. Toki selektiiviset sarjat kiehtovat myös edelleen ja niitä tulen kokeilemaan, mutta perus-L'Orealiin tai vastaaviin en kyllä palaa kun samassa hintaluokassa on tarjolla paljon laadukkaampaa tavaraa. (toki palaan jos em. merkit tekevät ihonhoidon saralla jotain mielenkiintoista ja erilaista, myös (väri)meikit em. sarjoista edelleen kiinnostavia mikäli incl ei sisällä parabeeneja yms.)