Avitcid sisältää tretinoiinia, A-vitamiinin happomuotoa, joka on kaikkein tehokkain A-vitamiini mitä markkinoilla on tarjota kosmeettiseen ja lääkkeelliseen käyttöön. Olen käyttänyt tätä tuotetta nyt 6 kk ja erittäin tyytyväinen. Alunperin lääkäri määräsi tämän aknen hoitoon ja nyt se asia onkin tasapainossa. Aknesta riippumatta aion erittäin todennäköisesti käyttää tätä tuotetta yövoiteena jopa lopun elämääni (ellei jotain tätäkin tehokkaampaa tule markkinoille..)

Tretinoiinin kyky uusia ihoa syvältä on tieteellisesti todistettu. Itseasiassa tämä valmiste on yksi harvoista ulkoisesti käytettävistä valmisteista, joiden tehosta ryppyjen ja ihon vanhenemismuutosten hoidossa on tieteellisesti osoitettua tehoa. Kyseessähän on siis reseptilääke, jota määrätään yleisesti aknen ja ihon valovaurioiden hoitoon. Myös joitain muita indikaatioita on ihosairauksien puolella. 

Avitcid nopeuttaa ihon uusiutumissykliä ja kuorii epidermistä, mikä voi näkyä voimakkaanakin hilselynä hoidon alussa. Iho kuitenkin tottuu tähän valmisteeseen. Minulla hilseily loppui noin 2 kk käytön jälkeen, sitä ennen kieltämättä hilseily oli kiusallista. Hyvällä kosteutuksella tätäkin voi helpottaa. Tretinoiini vaikuttaa myös dermiksen tasolla eli ihon syvemmässä kerroksessa lisäämällä kollageenin ja elastaanin synteesiä. Näin se paksuntaa ihoa ja oikaisee rypyt ja ikääntymisen merkit, mitkä johtuvat elastisten säikeiden ja kollageenin määrän vähenemisestä dermiksessä. 

Terveyskirjaston mukaan vaikutustapa lyhyesti:

Lääke avaa aknen hoidossa talitiehyiden tukkeumia eli ihomatoja ja estää uusien tukkeumien syntyä. Aine kykenee myös uudistamaan vaurioitunutta ihoa, jos pitkäaikainen tai toistuva auringolle altistuminen on vanhentanut ihoa ennenaikaisesti.

Toki tuo että aine kykenee uudistamaan ihoa, toimii siinäkin tapauksessa että vanhenemisen on aiheuttanu muu syy kuin UV-säteily; esim. normaali ikääntyminen, huonot elintavat jne. Tupakointi mm. lisää matriksin metalloproteinaasien aktiivisuutta dermiksessä. MMP:t hajoittavat kollageenia ja elastisia säikeitä... UV-säteilylle itsensä tahallinen altistaminen ja tupakointi on pahinta mitä iholleen voi tehdä. Onneksi peli ei ole menetetty vaikka tätä elämässään olisi harrastanut..onhan meillä Orionin Avitcid :D

Tätä voidetta on olemassa myös 0,025% vahvuudella. Aloitin Avitcidin käytön sillä, mutta hyvin pian siirryin vahvempaan mutoon, koska ihoni sen sieti. Nykyisin laitan Avitcidia myös silmänympärysiholle iltaisin ihan ronskisti vaikka pakkausselosteessa ehdottomasti kielletään se ihoärsytyksen vaaran vuoksi. Kumma kyllä minun silmänympäryksille sopii erittäin hyvin tämä voide: ei mitään punoitusta tai kuivumista ole tapahtunut eikä hilseilyäkään. Aamulla silmänympärykset ovat hyvin kosteutetun näköiset. Amerikkalaiset dermatologit suosittelevat ylesisti tretinoiinivoiteita silmänympärysten ikääntymisen merkkien hoitamiseen. Tällaisilta jenkkisivuilta sain varmuuden alkaa käyttämään Avitcidia silmänympärysiholle. Kannattaa googlailla ja vakuuttua :)

Tässä pari sivua:

http://www.webmd.com/beauty/wrinkles/wrinkles

http://www.realself.com/question/Retin-A-crepey-loose-skin-eyelids

(Retin-A on siis tuotenimi tretinoiinia sisätävälle voiteelle, kuten Avitcid Suomessa)


Käyttökokemuksia lyhyesti tähän mennessä (6 kk käyttö):

  • Akne parantunut (toki muutamia näppylöitä tulee silloin tällöin)
  • Ihon kosteustasapaino parantunut
  • Iho on tasaisemman värinen ja paksumman/jämäkämmän tuntuinen kuin ennen voidetta
  • Huulen ympäryksen hienoiset juonteet lievittyneet
  • Nasolabiaalialueen ikääntymisen merkit lievittyneet
  • Arvet haalistuneet, kuoppa-arpi madaltunut

Silmäympäryksille olen käytön aloittanut vasta noin parisen viikkoa sitten. Käytän iltaisin sille alueelle Avitcidia ja aamuisin Exuviancen voidettani (josta erillinen artikkeli). Mikäli vaikutuksia ilmenee, ne ovat sitten yhteisvaikutuksia tästä hoidosta.

Suosittelen lämpimästi Avitcidia niin finnisille kuin finnittömille koko kasvojen yövoiteeksi, myös silmänympäryksille. Silmänympäryksille toki omalla vastuulla, virallisesti ei suositeltavaa, kokeilu kannattaa aloittaa varovaisesti 0.025% voiteella. Alussa voidetta voi silmien ympäryksillä pitää vaikka 2h illasta ja pestä sitten pois ja näin testata, miten iho reagoi. Tällä voiteella on kyky kuitenin uudistaa ihoa, joten ihan vakavasti harkittava vaihtoehto myös silmänympärysiholle, jossa kuitenki ikääntymisen merkit usein näkyvät ensimmäisenä ei pelkästään ryppyinä vaan myös pussittavana velttona ihona. Minulla on lievästi molempaa vaivaa ollut ja tämän voiten (+Exuviancen + UltraColl -kollageenikapselien yms. lisäravinteiden) avulla on tarkoitus selättää ongelma. Mikäli se ei onnistu ja joudun pettymään, niin laserhoito silmänympäryksille on seuraava asia jota harkitsen. Toivo on kuitenkin korkealla että edellä mainitut konstit auttavat.

camera_20140719223912508-normal.jpg

Arvosana: 5/5

Edit 27.7.15: pigmenttiläiskät ovat sellaisia pirulaisia joihin ei avitcidkaan kovin hyvin tehoa valitettavasti, kokemusta on nyt jo yli vuoden verran. Pigmenttiläiskiin tehoaa ainakin Laser-hoidot, TCA ja salisyylikuorinnat. Voidepuolelta ei toistaiseksi ole sanottavaa. Eucerinin Even Brighter -sarja on sen verran tuttu, että sarjan täsmähoitoa olen käytänyt, toistaiseksi melko heikoin tuloksin, tästä arvostelu myöhemmin tulossa. Toiveena olisi että Exuviancen OptiLight -voide auttaisi kunhan pääsen sitä käyttämään.