EvenBrighter_SpotCorrector.jpg

Nyt on tullut aika arvostella tämä kesän ajan käytössä ollut tuote. Säännöllisessä käytössä tämä on ollut noin 1,5-2 kk päivittäin muutamia päiviä lukuunottamatta. Eucerin lupaa että pigmenttiläiskissä näkyisi vaalenemisen merkkejä jo 4 kk käytön jälkeen ja sen jälkeen ihon väri edelleen tasottuisi. Teho perustuu b-resorsinoliin, joka estää melaniinin synteesiä melanosyyteissä. Varmaan tässä syy ettei oikein tuloksia näy; tehoaine ei hajoita jo muodostuneita pigmenttiläiskiä. Teoriassa siis läiskät jossain vaiheessa tulevat vaalenemaan kun tuotteen käyttöä jatkaa mikäli tuote estää niiden alueella uuden pigmentin synteesin, sillä iho kuitenkin kokoajan uusiutuu ja vanha pigmentti poistuu. 

Pigmenttiläiskät ovat todellakin kesto-ongelma minulla, joten yhtä sun toista on tullut kokeiltua niihin. En odottanut tältä Eucerinin täsmätuotteelta paljoa, mutta ajattelin nyt kokeilla jos edes estäisi pigmenttiläiskien pahenemisen kesän aikana. Melko kallis tuote kyseessä, maksoi 30e. En koe että ihan hintansa arvoinen olisi ollut.

Käytin tätä tuotetta siis edellä mainitun ajan noin 1-2x päivässä. Erityisessä tarkkailussa oli oikean ylähuulen vieressä/yläpuolella oleva pitkänmallinen pigmenttiläiskä sekä tummentunut ihoalue tuossa oikealla ylähuulen yläpuolella ns viiksialueella. Käytön myötä huulen yläpuolinen lievemmin pigmentoitunut alue on hieman vaalentunut, ei näytä enää siltä että minulla olisi toispuoleiset viikset. Tuo pitkänmallinen tummempi pigmenttiläiskä sensijaan ei kovinkaan ole vaalennut. Hyvällä tahdolla voisi ajatella että hieman on vaalennut. Toisaalta sitten myös ihoalue sen ympärillä vaalenee tuotteen käytön myötä, mikä taas ei edistä pigmenttiläiskän häivyttymistä vaan ennemminkin se korostuu vaaleasta taustasta vaikka olisikin absoluuttisesti vaalennut. Vaahtomuoviapplikaattorilla on kohtuullisen kätevä levittää ainetta tarkasti, mutta tuollaisen ohuen pitkittäisen pigmenttialueen ympärille väkisinkin leivittyy tuotetta. 

Koostumus on geelimäinen ja kuivuu sekä imeytyy nopeasti. Toisaalta myös kuivattaa ehkä hieman ihoa. Tämän vuoksi tuotetta ei ole tullut laitettua päivämeikin alle. Olen leivittänyt sitä iholle töiden jälkeen kun olen ensin työmeikit pessyt pois. Tuo applikaattori muuttuu käytössä kellertäväksi vaikka olenkin sitä levittänyt aina puhdistetulle iholle. Tuotteen hygieenisyys pitkällä tähtäimellä mietityttää kyllä, tästä miinuksia. 

Yhteenvetona:

+ Helppo levittää, imeytyy hyvin, tuoksuton

+ Tehoa haaleisiin pigmenttiläiskiin

- Epähygieeninen applikaattori

- Ei tehoa 1,5-2 kk käytössä voimakkaasti pigmentoituneisiin alueisiin, ei hajota jo syntynyttä pigmenttiä

- Vaalentaa ympäröivää ihoaluetta, kuivattaa ihoa

- Huono hinta-laatusuhde; tuotetta vain 5 ml ja hintaa 30e sekä kohtuullisen heikko teho ainakin minun tarpeisiini

Arvosana: 2/5