Näyttää olevan joulukuussa teemana apteekkituoteet, vaikka en tätä ole mitenkään suunnitellut. Rahaa näihin meni yhteensä yli 150 euroa. Yleensä tuntuu käyvän niin että kaikki keskeiset tuotteet loppuvat yhdellä kertaa ja sitten on tosiaankin ostettava paljon kerralla. Vielä puuttuu seerumi, sellaista ei olekaan ollut nyt viimeaikoina käytössä. PItää kyllä viimeistään vuoden vaihteessa ostaa. Ajattelin kokeilla Natura Median Baba de Caracol etanaseerumia.

Tässä kuitenkin nyt ostokset:

File%2016_Fotor.jpg 

Nämä ostin ensimmäisenä. Vasemmalla ensin Acnatac, jota olen nyt käyttänyt ihon hoitoon. Tämän kanssa iho pärjää kohtuudella, ei kuitenkaan ehkäise kaikkia finnejä. Tulee ehkä 1 finni 1-2 viikon välein.. Nyt viimeaikoina ihoni on ollut niin kuivana ja atooppista ihottumaa myös esiintynyt, että ei toivoakaan että voisin nyt hankkia Roaccutanin. Kunhan ihottuma tästä menee remissioon ja tuo nyt ostettu Acnatac-tuubi loppuu, on isotretinoiini-hoito vuorossa. Lääkärini mukaan myös tämän jälkeen kaikki muut hoidot paitsi Roaccutan on käytetty, joten kun finnit sitten urakalla palaa tuon tuubin jälkeen niin tiedän mitä tehdä..

Päivävoiteeksi ostin BM:n Regenerating & moisturising Day Creamin, joka on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Voide levittyy hyvin ja imeytyy, mutta ei sellaisenaan ehkä riitä nyt iholleni kosteuttajaksi meikin alle. Kuivan ihon tuotteen olisin voinut myös ostaa. Laitan meikin alle lisäksi tuota toista ostamaani voidetta eli hajusteetonta Orionin Bellavitaa. Bellavita on hieman tuhdimpaa tavaraa. Imeytyminen ei ehkä tapahdu ihan yhtä nopeaa kuin BM:n tapauksessa.

Silmänympärysvoide pääsi loppumaan vihdoin ja ostin tuota Louis Widmerin Creme Contour Des Eyex -voidetta hajusteettomana luonnollisestikin. Voide on tuhtia ja ei heti imeydy vaan jää silmänympärykset valkoiseksi hetkiseksi, mutta kun antaa olla hetken siinä silmän alla, niin imeytyy kuitenkin lopulta ja kosteuttava vaikutus on pitkäaikainen. Ei kuivu silmänympärykset työpäivän aikana kuten muu kasvojen iho valitettavasti tuppaa kuivumaan. En viitsi mitään kovin rasvaista tavaraa kasvoille laittaa finnien pelossa. Finnien minimoimiseksi valitsin myös sekaihon päivävoiteen.. Iholla kun vallitsee äärimmäinen kuivuus vs. akne, on välillä tyydyttävä kompromisseihin.


Tässä seuraavat ostokset:

20151217_191003_Fotor.jpg

Apteekista on tuo Abobasen hydrogel ja Dermalex repair. Marketista samalla reissulla lähti mukaan Garnierin puhdistusvaahto, josta postauksen ehdinkin jo tehdä. Dermalexin uutuusvoiteen ostin tarkoituksena hoitaa leukakulman ja kaulan itsepintaista atooppista ihottumaa, johon ei tunnu tepsivän pimekrolimuusi-voidekaan täysin (Elidel, reseptilääke), joka siis on kalsineuriinin estäjä (estää T-soluaktivaatiota) ja toimii kortisonia korvaavana tuotteena. Kortisonia pyrin välttelemään erityisesti kasvojen alueella, sillä se pitkässä käytössä ohentaa ihoa estämällä kollageenin synteesiä. Elidel ei tätä tekisi, mutta miksi käyttää lääkevoidetta jos ihoa pystyisi hoitamaan ja ylläpitämään myös lääkkettömästi. Lääkevoide on hyvä olla varalla pahenemisvaiheisiin. Ostin tähän ylläpitoon ja lievän ihottuman hoitoon siis Dermalex repairin. Toistaiseksi muutaman päivän kokeilun perusteella olen ostokseen erittäin tyytyväinen. Keskeinen vaikutusmekanismi voiteella on ns. rakennepaikata ihoa eli korvata ihon omia lipidejä ja keramideja jotka ihottumaisessa ihossa vähentyneet ja estää siten kosteuden haihtuminen iholta ja luoda edellytykset ihon paranemiseen. Tästä tulee varmasti arvostelu myöhemmin.

Samalla ostin heräteostoksena tuon AboBasen Hydrogel -geelivoiteen, vai oliko sittenkään ihan heräteostos... Onkohan tätä viimeaikoina mainostettu tv:ssa, jotenkin sellainen mielikuva on.. Tuotteen kyljessä lukee, että rasvaton geeli pikakosteutukseen. Tuohon tarkoitukseen olenkin tätä tuotetta käyttänyt. Kasvojen pesun jälkeen kun tuota levittää iholle niin ei pääse iho muuttumaan koppuraiseksi. Koppuraihoon ei nimittäin imeydy enää mikään hoitovoide kunnolla. Lisäksi jos minulla iho pääsee vahingossa kuivahtamaan, lehahtaa ihottuma herkästi pahaksi. Geeli imeytyy välittömästi eikä jätä mitään tahmeaa tunnetta iholle. Kosteuttaa yllättävän pitkäkestoisesti. Sopii varmasti loistavasti rasvoittumaan taipuvaiselle sekä akneiholle. Sopii loistavasti myös kuivaihoiselle tuhdimman kasvovoiteen kaverina. Lopputulos on paljon parempi kun laittaa tuota geeliä ensin ja sitten vasta päivävoiteen kuin että jos laittaa kuivettuneelle iholle päivävoiteen pelkästään. Tietenkin seerumi päivävoiteen alla olisi ihanteellinen ja tuota edellä mainitsemaani etanaseerumia aionkin ostaa. Tämä hydrogeeli oli vain 5,50 euroa ja mainostuksen uhrina lankesin. Hyvä ostos kaikin puolin kuitenkin. Tuota voi kasvoille sipaista myös miesystävä jos ihoa kiristää saunan jälkeen, sillä ei hän mitään sen hoitavampia tarvitse, joten turhaa tuhlausta olisi BM päivävoidetta antaa käyttää ;))