Tällaista kampetta tuli Sinunapteekista tänään:

File%207.10.2015%2016.29.52.jpg

Eli vasemmalta alkaen Vitabalansin D-vitamiinikapseleita 50 ug, Esi Aloe Vera + Arganöljy geeli, puhdas+ beauty kollageeni&tyrnimarja, Dermarolleri 0,75 mm ja Vitvit Cream etanavoide.

Voiteet oli enemmän tai vähemmän heräteostoksia, tuo Aloe Vera-voide täysin sellainen. Etanavoidetta olen halunnut aiemmin jo kokeilla, joten tulipa ostettua myös sitä, tarjolla oli useampia merkkejä ja hintaeroa oli tuotteilla paljon. Tuo ostamani oli melkolailla edullisimmasta päästä. 

Dermarollerit eivät ihan vieraita minulle ole, olen kokeillut ja sellaisia aiemminkin. Se mikä aiemmin on mennyt mönkään niiden kanssa, on neulojen pituus. Kokeilin kerran kasvoihin 1 mm neulaa ja sekin tuntui liian pitkältä, verta tihkui mukavasti pistokohdista. Tilaamani 1,5 mm rolleri jäi käyttämättä ja se on avaamattomana tuolla kaapissa. 1 mm dermastamp taas oli melko turhake, parisen kertaa sitä tuli käytettyä. Ostamani 1 mm rolleri oli lisäksi liian kapeatelainen, sellaisen kanssa touhutessa menee ihan liikaa aikaa. Ajatus oli alunperin että sitä käyttäisin silmänympärystössä, mutta siihen tarkoitukseen neulapituus ainakin oli liian pitkä.

Tuota 0.75 mm telaa ajattelin kokeilla nyt koko kasvoille, ihan silmän alle en toki rullaile enkä yläluomelle. Ennen testausta täytyy tilatan ChemicalPeelShopista puuduttavaa voidetta, joka ei ole lääkeaine kuitenkaan. Tuntuu liian rajulta laittaa oikeaa lidokaiini/prilokaiini -puudutetta tällaista tarkoitusta varten koko kasvoille; turta olo kasvoilla ei ole mitenkään miellyttävä.. Ja käsittääkseni myöskään puudutetta ei saisi kerrallaan laittaa niin laajalle ihoalueelle kuin koko kasvot. Tällöin puudutetta käytettäessä tulisi rollailla kasvot useassa erässä, mikä myöskin liian työlästä. Miedompi käsittely sopii siis varsin hyvin tarkoituksiini. Ilman mitään puuduttamista en taida uskaltaa tuolla 0,75 mm telalla rullailla. Olen kokeillut myös 0,25 mm telaa ja sitä iho kestää ihan sellaisenaan. Suun ympäriltä tuntuu jonkin verran kipeältä, mutta sen kestää. 

Mihin dermarollerit on sitten tarkoitettu? Lyhyesti: kyseessä on rejuvenaatiohoito eli ihon nuorekkuutta palauttava ja ylläpitävä hoitomuoto. Tela tekee piikeillään pieniä reikiä tiheään iholle ja reiitys stimuloi puolestaan kollageenin tuotantoa. Mukana voi halutessaan imeyttää tehoaineita ihoon, mutta rollaus itsessäänkin riittää. Tuo pituus 0,75 mm osuu juuri ja juuri dermikseen, jossa kollageenia tuottavat fibroblastit elävät ja jonka rakenteeseen siis hoidolla halutaan vaikuttaa. Lyhyemmänt pituudet kuten kokeilemani 0,25 mm ovat tarkoitettu voiteiden imeyttämiseen epidermikseen, jolloin hoitotuotteista saa enemmän irti kuin vain iholle levitettäessä. Pakko myöntää että nopeasti laskistuin käyttämään tätä varmaan sen vuoksi että varsinaista kollageenistimulaatiota sillä ei voi saavuttaa... Jospa nyt jaksaisin tätä 0,75 mm telaa käyttää. Ennenkaikkea jospa pystyisin käyttämään sitä ilman liiallista kipua.

Kollageenilisänä minulla on ollut UltraColl tähän asti ja nyt ajattelin sen loppuessa kokeilla jauhemaista tuotetta, joka on edullisempi kuin käyttämäni kapselit. Toivottavasti maku on ok.

Aloe Vera voidetta tuli testattua tänään. En nyt ihan vakuutu, tuntui jättävän kasvot kuivaksi vaikka sen luvataan nimenomaan kosteuttavan. Pitää vielä testailla, laittaa ehkä enemmän. Aika antelias putellikoko, 200 ml. Jos tuo ei kasvojen hoitoon sovellu, niin käytän vartalovoiteena. Hyvin tuntuu imeytyvän.

Voiteista ja rollerista kirjoitan arvostelua ainakin kunhan pääsen riittävästi testaamaan.