Kulmien laittaminen on selkeästi yksi meikkauksen suurista trendeistä tämän kevään aikana. Päätin itsekin, että nyt on aika päivittää kulmat skarppiin kuntoon ja ostin sitä varten alla olevat tuotteet: LUMENE Blueberry puuterimainen kulmaväri, NYX Eyebrow shaper kulmavaha ja Rimmel Professional Eyebrow pencil (sävy Hazel).

Markkinoilla on hyvin monenlaisia tuotteita kulmien muotoiluun. Lähes joka sarjalla on oma kulmaväripalettinsa ja joissain on myös siveltimellä levitettävä vaha mukana. Olisin halunnut NYXiltä tällaisen paletin ostaa, mutta sävyt olivat mielestäni liian tummia mitä oli tarjolla (sarjassa on olemassa vaaleampiakin muttei ollut Sokoksella tarjolla). Toinen NYXin kiinnostava kulmatuote olisi ollut värillinen siveltimellä levitettävä vaha, mutta siitäkin oli vain liian tummia sävyjä tarjolla.

Ostin sitten tuon Lumenen kulmaväriduon, sillä siinä tuo vaaleampi sävy oli vaalein mitä koko meikkiosaston sarjoista vastaavista kulmaväreistä löysin. Kulmien laiton kanssa käy herkästi niin että menee liian tummaksi..vaaleahiuksisena saa olla tarkkana. Näilläkin tuotteilla kulmani ovat kohtuullisen tummat. Kolmas hankkimani tuote oli tuo Rimmelin melko pehmeä vaaleanruskean sävyinen kulmakynä, sillä huomasin että tarpeeksi skarppia tulosta ei pelkällä vahalla ja puuterimaisella värillä saa; kulmat kaipaavat myös hieman muodon terävöittämistä. Päädyin Rimmeliin, sillä se oli pehmein kaikista cittarin kemppariosastolla kokeilemistani kulmakynistä, muttei kuitenkaan niin pehmeä kuin kajalkynä. Sävykin on sopiva. Lumenelta olisi löytynyt vielä asteen verran vaaleampi, mutta ehkä olisi ollut liian vaalea. Lumenen kynä oli myös liian kova mielestäni.

Käytännössä kulmien laitto minulla menee niin, että piirrän muotoa kulmiin kulmakynällä lyhyin katkoviivoin sekä täytän myös jotain harvemman näköisiä alueita katkoviivoin. Sen jälkeen levitän kuvassa näkyvällä H&M:n meikkisiveltimen viistolla päällä vaaleampaa puuterista kulmaväriä koko kulmakarvojen alueelle. Tummempaa saatan laittaa kulmien sisäsyrjille eli lähemmäs nenää. Ilman kulmakynää tuolle tummemmalle sävylle olisi enemmän käyttöä. Tämän jälkeen harjaan ripsiharjalla (pyöröharja) liiat värit kulmista pois ja sävy tasoittuu.

Lopuksi kiinnitän kulmat tuolla NYXin loistavalla vahakynällä. Pitkät karvat pysyvät ojennuksessa ja lopputulos on luonnollinen, ei klimppinen ja paakkuinen kuten geelimäisten tuotteiden kanssa on käynyt monesti. Muotolun jälkeen harjaan vielä hyvin kevyesti tuolla em. pyöröharjalla karvat ojennukseen ja siinä ne sitten pysyvät. Geelit näyttää siltä herkästi kuin olisi tosiaan kulmakarvoihin märkäkampaus laitettu..ei kovin siistiä mielestäni. Nämä uudentyypiset vahat on todella aivan erilaisia ja kehittyneempiä tuotteita selvästikin. Tosin en ole alan asiantuntija, tämä NYX on ensimmäinen kulmavahani. Ostos sattui onnistumaan 100%;sti; tästä vahasta tulee varmasti pysyvä tuote meikkipussiini. (en nyt väitä etteikö loistaviakin geelejä voisi olla, omat kokemukset eivät vain ole loistavia.. lopultakin varmasti käyttötekniikka - ja makukysymys millä kulmansa muotoilee)

Kulmien laitto antaa todella skarpin ilmeen kasvoille ja tekee mielestäni suuremman vaikutuksen ulkoiseen olemukseen kuin ripsiväri. Nykyisin jos kiire tulee, priorisoin kulmien laiton ennen ripsiväriä, jonka tarvittaessa jätän pois (jos kiire tai ei jaksa laittaa..). Suosittelen kaikkien, jotka kaipaavat piristystä kevätlookiin, kokeilemaan uusia kulmatuotteita joita on tosiaan runsaasti eri sarjoilla saatavilla.

 

Collage_Fotor.jpg