Tässä kirjoituksessa esittelen jo pidempään käytössäni olleen ihan toimivan meikkipohjan. Tässä tuotteet, joita käytän kotona meikkipohjan tekemiseen:

File%2026_Fotor2.jpg

Päivävoiteen päälle levitän tuota Lumenen CC meikkivoidetta spf 20 sävynä light. Meikkivoide levittyy hyvin ja peittää ihan mukavasti, selkeästi enemmän kuin mikään BB -voide joita olen aiemmin myös käyttänyt. Meikkivoiteen jälkeen levitän näppylöille ja vielä näkösälle jääneiden pigmenttiläiskien päälle Rimmelin Lasting finish -peitevoidetta. Tuote on hyvin peittävä ja levittyy hyvin. Se on helppo taputella näpyn päälle ja häivyttää ympäristöönsä. Tuo sävy on vaalein myös sarjasta muistaakseni, Porcelain 010. Meikkivoiteen ja peitevoiteen sävyt sopivat täydellisesti yhteen. Kokonaisuuden viimeistelen Rimmelin Match Perfection -irtopuuterilla, jonka olen todennyt myös hyväksi hinta-laatusuhteeltaan. Olen käyttänyt aiemmin myös Lumenen irtopuutereita, mutta todennut että tämä Rimmel on aivan yhtä hyvä ja kuitenkin noin 7-8 euroa edullisempi. Sävy on Transparent 001. Mikäli olisi käytännöllistä, käyttäisin vain tätä puuteria, myös meikin korjaukseen. Puuteri on hienojakoista ja levittyy täydellisesti iholle H&M:n isolla irtopuuterisiveltimellä. 

Meikkipohjan kestosta sitten muutama sananen. Tämä meikkipohja on hyvännäköinen aamusta noin 2 h kasvoillani. Ihoni on kuitenkin rasvoittuva erityisesti T-alueelta, joten ainakin työpäivänä T-alue alkaa kiiltelemään 1 h päästä jonkin verran. Tässä vaiheessa ei paha tilanne vielä eikä vaadi korjailuja. 2 h päästä pitää kyllä jo ns mennä puuteroimaan nenä. Käytännössä painelen käsipyyhepaperilla ylimääräistä rasvaa pois kasvoilta ja laitan jompaa kumpaa näistä puutereista sekä tarvittaessa peitevoidetta; tässä siis meikkipohjan korjaukseen käyttämäni tuotteet meikkipussissani:

File%2026_Fotor.jpg

Eli tässä on alempana Lumenen meikkipuuteri sävy 01 Cream beige sekä Natural Code by Lumene mattapuuteri sävy 10 Vanilla. Se kumman valitsen, riippuu siitä, miten rasvaiselta iho tuntuu. Aamusta voi vielä meikkipuuteria käyttää, mutta mikäli meikkipohjaa tarvitsee iltapäivästä korjata, käytän mielummin kevyempää Natural Code -puuteria. Jos meikkipuuterilla yrittäisi koko päivän pärjätä, tuloksena olisi paksu rasvaisen näköinen pakkelinaama loppuiltapäivästä. Kuvassa olevat peitevoiteet ovat Rimmelin Stay matte -peitepuikko sävyä Ivory (tämä alkaa olla jo lopussa) sekä L'Orealin True match the conclearer -peitevoide (sävy 1 Ivory), jonka laitoin meikkipussiin vasta loppuun käytetyn Lumenen valokynän tilalle. Käytin valokynää mm pigmenttijälkien peittoon, en varsinaisena valokynänä. En usko ostavani valokynää lähiaikoina vaan luulen että tuo L'Orealin peitevoide korvaa sen sekä myös tuon Rimmelin peitepuikon kunhan se loppuu.

Tämä meikkipohja toimisi aika täydellisesti normaali-ihoiselle, luulisin. Rasvoittuvalle ja sekaiholle ei ole ihan paras, sillä rasvaisuus alkaa puskea läpi jo 1-2 h päästä meikin laittamisesta riippuen päivästä. En kuitenkaan haluaisi alkaa käyttämään kuivattavia mattapäivävoiteita tai kuivattavia meikkivoiteita, sillä poskien iho tarvitsee kosteuttavia tuotteita. Minua ei myöskään ole kiehtonut kahden eri meikkivoiteen käyttö; liian vaivalloista. Tällaisella yhdistelmällä olen nyt siis pärjännyt.

Mitä voisin kokeilla tulevaisuudessa meikkipohjatuotteina?

En usko että tulen tuota irtopuuteria vaihtamaan kovinkaan pian. Meikkivoiteena voisin kokeilla jossain vaiheessa Vichy-sarjan Dermablend nestemäistä meikkivoidetta (sävy 15 Opal), jota ihotautilääkäri kerran suositteli minulle. Tuon meikkivoiteen pitäisi kestää koko päivän (16 h) ja sinä on 50% enemmän pigmenttejä kuin tavanomaisissa meikkivoiteissa, peittävyys siis erinomainen. Suojakerroinkin olisi 35, erittäin hyvä. Vichy Dermablend -peitevoide olisi myös todella kiva, mutta mielestäni liian kallis (21 e) vrt Vichyn meikkivoide joka maksaa 29 euroa. Eli en ole valmis satsaamaan lähes meikkivoiteen hintaa peiteväriin; taidan pitäytyä edullisessa ja hyvässä Rimmelissä pääasiassa. Lumenen peitepuikoista en ole tykännyt, olen kyllä useasti kokeillut. Ne eivät mielestäni levity hyvin eivätkä pysy paikoillaan.