M4.jpg

Ostin tällaisen voiteen joskus kun sen sai luontaistuotenettikaupasta hyvällä tarjouksella yhdessä karnosiinitablettien kanssa. Kokeilumielessä ostin tosiaan, en sen enepäänsä ole karnosiinia innostunut käyttämään, vaikka onhan se varmasti hyvä antioksidantti. E- ja C-vitamiinia sen sijaan käytän säännöllisesti antioksidantteina. Voisihan sitä kaikkea mahdollista napsia mitä mainostetaan, mutta ei taida olla lompakon, käytännön tai terveydenkään kannalta järkevää :) Ajattelen että muutama hyvä antioksidantti voi olla käytössä ja mulle on valikoituneet ihan ehtä C- ja E -vitamiini. C-vitamiinihan on keskeisin liukoisen faasin antioksidantti elimistössä ja sitä tarvitaan myös kollageenin synteesiin, tarkemmin sanottuna proliinin hydroksylaatioon kolmoiskierteisessä kollageenimolekyylissa. Ilman tätä hydroksylaatiota kollageenin kolmoiskierre ei pysy kasassa. Nykysinhän ei Suomessa juurikaan kärsitä kliinisesti manifestoituneesta C-vitamiinin puutteesta, keripukista, joka on äärimmäinen tila, jossa ikenet vuotaa verta ja luut pehmenee. Kiinnityskudoksen ja luun kollageeni ei pysty keripukissa enää pysymään kasassa äärimmäisen C-vitamiinin puutteen vuoksi. Luulen että Suomessakin saatetaan kärsiä kuitenkin paljonkin subkliinisestä C-vitamiinin puutteesta jolloin esim. ihon kollageenin tuotanto on vähentynyt ja elimistön antioksidanttivarannot ovat heikot ja elimistö on altis hapettumisen aiheuttamille soluvaurioille. Ikääntyminen senkuin vain kiihtyy kiihtymistään tällaisessa tilanteessa. Noh, täytyy sanoa että taas mentiin yli aiheen.

Tämä Carnosin voide ei sisällä C-vitamiinia vaan karnosiinia, helokkiöljyä ja skvaleenia. Voide lupaa ehkäistä ihon fibroplastien (sidekudosta l. kollageenia ja elastaania ym. tuottavat solut) vanhenemismuutoksia. Helokkiöljy ja skvaleeni kosteuttavat ja suojaavat ihoa. Juonteiden luvataan silottuvan ja ihon kimmoisuuden, pehmeyden ja elinvoiman palautuvan. Luvataan että säännöllisesti käytettynä voide nuorentaa ja uudistaa ihoa. Pakkauksen mukaan voide sopii sekä päivä- että yövoiteeksi.

Käytin tätä jonkin aikaa päivävoiteena säännöllisen epäsäännöllisesti. Ihan mukava tuote, sopii meikin alle. Hieman geelimäinen tämä on, ei mitenkään rasvaisen oloinen. Ei kuitenkaan optimaalisesti imeydy vaan jättää lievästi tahmaisen tunteen ihon pinnalle, ei pahasti kuitenkaan. Meikin alle jos laittaa niin tällä ei ole mitään väliä. Jos voidetta kokkaroituu tuubin suulle niin se kuivettuu geelimäiseksi kellertäväksi hyytelöksi siihen suulle. Tässä voiteessa ei valitettavasti ole aurinkosuojakerrointa joka on iso miinus. Voide on riittoisa 75 ml tuubi. Herkälle ja kuivalle iholle tämä varmasti on ihan soppeli. Imeytyvyden ja kosmeettisen miellyttävyyden saralla tämä jää jälkeen nyt minulla käytössä olevalle Lumene LAB päivävoiteelle josta aiemmin olen tehnyt arvostelun. Voidetta on minulla vielä tuubissa vähän jäljellä ja olen aamuin illoin levitellyt sitä kaulan ja dekolteen alueelle. Voide tuoksuu neutraalille ja tekee ihosta pehmeän. Ihan tämä voi olla kokeilemisen arvoinen tuote herkkä/kuivaihoiselle enkä ole hoksannut myöskään tämän aiheuttavan tai pahentavan akneongelmaa. Vaikea on sanoa mitään vaikutuksesta juonteisiin.

Tiivistetysti:

+ Imeytyy kohtuullisen hyvin

+ Tekee ihon pehmeäksi

+ Sopii kuivalle ja herkälle iholle

+ Ei aiheuta tai pahenna aknea

- Jättää lievästi tahmaisen tunteen

- Ei sisällä aurinkosuojakerrointa

Arvosana: 2,5/5 (jos olis aurinkosuoja niin voisi olla 3/5)