Nyt voisin tämän postauksen sitten tehdä. Erilliset tuotteet on melkeimpä jo esitelty tärkeimmiltä osiltaan. Hoitorutiinit muuttuvat sen mukaan miten entiset tuotteet loppuvat ja uusia tulee kehiin, mutta tietyt perusasiat pysyvät: Avitcidin täytyy olla kuvioissa jo senkin vuoksi että iho ns pysyy auki. Aknetaipumukseni on melkoinen. Avitcid tosin ei yksin auta vaan minulla on aknen hoidossa tuhti lääkkeellinen arsenaali käytössä. Lymesykliini-antibioottikuuri on nyt mennyt noin 5 kuukautta ja lisäksi Yasminelle-ehkäisypillerit myös osittain ihonhoidollisista syistä käytässä. Edelleen finninmöllyköitä silloin tällöin nousee. Akuuttitilanteessa pyrin rauhoittamaan ne Skinoren ja/tai Epiduo -voiteilla. Molemmat reseptivalmisteita. Epiduo on tehokas, mutta polttaa aina ihon ihan karrelle, joten ei todellakaan ideaaliratkaisu. Käytän sitäkin kuitenkin mielummin kuin annan patin paisua täyteen komeuteensa. Skinoren on vähän hellempää iholle, mutta tehokin myös hieman vaatimattomampi. Eli voisi sanoa että ihon lääkintä on tällä hetkellä niin tehokas kuin olla ja voi ilman Roacuttania. Pelkäämpä kuitenkin että siihen joudun vielä kunhan tämä ab kuuri loppuu :P

Itse asiaan sitten. 

Aamu:

1. Kasvojenpesu Neutrogenan visibly clear spot crearing facial wash -pesuaineeella, joka sisältää 2% salisyylihappoa jonka luvataan ehkäisevän näppylöiden syntymistä. Ihan jees kamaa tämä on, pitäisi olla microclear -tekniikkaa, joka aittaa poistamaan ja ennaltaehkäisemään finnejä. Vaikutusta nyt on lopulta vaikea arvioida. Pääasia että kasvot tuntuvat raikkailta ja puhtailta pesun jäljiltä eikä ihoa liikoja kiristele. Aamupesuaineena käytän vaihtelevasti näitä Neutrogenan tuotteita yleensäkin.

2. Silmänympäryksen hoito. Levitän sekä ylä- että alaluomelle Cliniquen repairwear laser focus wrinkle correcting eye creamia.

3. Potentiaalisten ongelmakohtien täsmähoito. Levitän nuppineulan pään kokoisen pisaran Eucerin hyaluron filler concentrate -seerumia pikku ampullista sibeliusjuonteen kohdalle kulmien väliin sekä nasolabiaalialueille molemmin puolin. 

4. Päivävoide. Levitän Lumene LAB age correcting day cream spf 25 koko kasvoille.

5. Huulet. Laitan huulille ja huulten ympärille Nivean Q10 Plus anti-wrinkle eye creamia.

6. Kaula ja dekoltee. Levitän Tri Tolosen Carnosin kauneusvoidetta kaulalle ja dekolteen alueelle.

7. Meikki: Lumenen CC voide, Rimmelin peitevoide, RImmelin irtopuuteri, Rimmelin ripsiväri (vielä hetken, kohta saan ripsenpidennykset!), Yves Rocher persikan värinen huulikiilto, HM poskipuna eli perus työmeikki. En ole mikään ns maalipönttö lol

Tämmöinen setti siis perus aamuna jolloin menen esimerkiksi töihin. Jos menisin ulkoilmaan ja olisi auringonpaistetta enemmänkin, korvaisin tuon päivävoiteen jollain spf 50+ aurinkosuojavoiteella (vielä toistaiseksi käytössä Garnierin kasvoille tarkoitettu spf 50+ voide). Tärkeintä on ehkäistä UV-vauriot, UV-säteily on yksi voimakkaimmin ihoa vanhentavista tekijöistä. 

Myöhäisiltapäivä eli töistä/opiskeluista kotiin tulon aika:

1. Pesen päivän meikit pois Lidlin Cien gentle facial wash -geelimäisellä pesuaineella. Myös silmämeikit. Pakko myöntää että onhan tuo Garnierin 2 in 1 putsari jota vuosi sitten vastaavassa päivityksessä hehkutin, parempi ja miellyttävämpi. Tämä kuitenkin 1/5 lähestulkoon Garnierin hinnasta, joten olen nyt lähiaikoina sitten tähän halvempaan tyytynyt. Ajaa kuitenkin asiansa niinkuin mikä tahansa geeliputsari.

2. Seerumi. Levitän kasvoilleni pari tippaa Lancomen Genifique -seerumia johon on sekoitettu Pholosophyn turbo C booster -C-vitamiinijauhetta. 

3. Silmänympärysvoide. Laitan silmänympäryksille L300 sarjan Anti-Age Eye Cream -silmänympärysvoidetta. Päivällä en siis käytä tuota huippuhyvää Cliniqueta josta on erikseen postaus. Jostain pitää vähän säästää. Tämä voide on kuitenkin hyvä ja kosteuttava, hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

4. Potentiaalisten ongelmakohtien hoito. Eucerin hyaluron filleriä vastaavasti kuin aamulla.

5. Huulet. Laitan huulille ja huulten ympärille Nivean Q10 Plus anti-wrinkle eye creamia kuten aamulla.

6. Pigmenttiläiskien hoito. Minulla on tullut jonkin verran pigmenttiläiskiä aknesta johtuen. Kun finni paranee niin iholle jääkin ikävä ruskehtava läikkä :( Ikävin niistä on tuossa suupielen yläpuolella oleva jälki. Olen nyt käyttänyt siihen Eucerin Even brighter pigment reducing spot corrector -täsmätuotetta, josta arvostelu tulee vielä. Tuote sisältää alkoholia joten en sitä ole aamulla meikin alle viitsinyt laittaa koska saattaa paikallisesti kuivattaa. Illastakaan tätä en ole tullut laittaneeksi koska haluan hoitavilta tuotteilta tuolloin parhaan tehon iholle.

Mikäli menen ulos aurinkoon niin vastaavasti kuin aamulla laitan aurinkosuojavoiteen spf 50+ tuohon päälle. Muutoin en tämän enempää voiteita käyttele päiväsaikaan, mikäli kotona päivä menee. Jos lähden jonnekin lähikauppaa pidemmälle, laitan kevyen päivämeikin kuten aamulla tai vieläkin siitä riisutumman version. Tällöin laitan myös päivävoidetta tuon CC voiteen alle koska meikki tuppaa kuivattamaan ihoa. 

Ilta:

1. Kasvojen pesu Lidlin Cien gentle facial washilla, mikäli meikkiä on ollut. Jos ei meikkiä ole päiväpesun jäljiltä laitettu, huuhtelen kasvot vain vedellä.

2. Yövoide. Levitän Avitcid 0,5% voidetta (nyt kun tuo on ollut loppu, olen laittanut myös kaapissa ollutta 0,025% Avitcidia, pitänee tästä apteekkiin pian mennä tuota 0,5%:sta hakemaan kun pääsi loppumaan jo tuo 0,025%:kin)

3. Silmänympärysvoide. Levitän silmänympäryksille Cliniquen repairwear laser focus silmänympärysvoidetta kuten aamulla.

4. Potentiaaliset ongelmakohdat. Samalla tavalla kuin aamulla, levitän näille alueille Eucerin hyaluron filler -hoitotiivistettä.

5. Huulet hoidan Nivean Q10 silmänympärysvoiteella kuten aamulla ja päivälläkin.

6. Kaula ja dekoltee: Tri Tolosen Carnosin -kauneusvoidetta kuten aamullakin.

Tässä kuvaa käyttämistäni tuotteista. Pahoittelut että kuvat ovat epätarkkoja. Kamera on tosiaan rikki.

Pixlr_20150717172803826_2015071717310048

camera_20140719223912508_Fotor_Collage.j