Olen tässä jonkin aikaa mietiskellyt että missähän vaiheessa tekisin postauksen tästä kotikuorinnasta. Olikohan se loppukeväästä 2015 kun tilasin tämän kuorinta-aineen ChemicalPeelShop -verkkokaupasta, osoite on http://chemicalpeelshop.mycashflow.fi/. Olen tätä nyt käyttänyt noin 4-5 kertaa, en muista tarkalleen. Viimeisin käyttökokemus on toissapäivältä, hieman dramaattinen sellainen. Ensimmäinen käyttökerta oli ihan järkyttävä. Tuossa välissä siis noin 2-3 onnistunutta käyttökertaa. Tilasin siis Active solutions merkkisen glykolihappokuorinnan, jossa glykolihappopitoisuus on 30%. Lisäksi paketissa tuli mukana saman sarjan kuorinnanjälkeen käytettävä rauhoittava Post peel lotion -voide. Tässä kuvaa kuorintaan tarvittavista aineista. Rainbown kasvovesi ei ole turhaan kuvaan eksynyt, selitän sen tarkoituksen jäljempänä.

File%202_Fotor.jpg

Glykolihappokuorinnasta sanotaan näin ChemicalPeelShopin sivulla:

"Glykolihappokuorinta on ihon pinnallinen kuorinta, joka soveltuu sekä epäpuhtaalle iholle että myös ikääntymisen merkkejä vastaan. Häivyttää pinnallisia ryppyjä ja juoteita, tasoittaa ihon väriä sekä vähentää epäpuhtauksia. Ei aiheuta voimakasta ihon kuoriutumista hilseilemällä."

Uskokaa pois, tällä saa ihon myös pahemmin kuoriutumaan jos ainetta laittaa liikaa, painelee ihoon vahingossa liian tiukasti tai antaa olla liian kauan iholla. Ensimmäinen kuorinta meni kyllä ihan totaalisesti persiilleen. Iho paloi ihan kunnolla nenänpielistä, suupielestä vasemmalta sekä oikean ylähuulen yläpuolelta. Olin levittänyt ohjeen mukaan glykolihappoliuosta vanulapulla kasvoille. Ajattelin kuitenkin että taputtelen sitä ongelma-alueille hieman enemmän (eli tuo suun ympäristö, arpi + pigmenttijälki). Niin sitten kävi että nopeasti alkoi polttelemaan tuo aine em alueita ja punoitti. Vaikutusaika on vain 5 minuuttia joten ajattelin antaa aineen olla loppuun asti..virhe. 4 edellä lueteltua aluetta paloi siis pahasti kasvoissani. Nenänpielet paloivat vain sen vuoksi että iho on sillä alueella ohutta, en kummemmin ainetta niihin taputellut. Nuo palaneet alueet olivat vereslihalla noin 3 päivää (oli todella vaikea meikata) kunnes pikkuhiljaa alkoivat paranemaan. Seuraavilla kerroilla levittelin tuotetta nopeasti, en yhtään yrittänyt imeyttää millekkään ihoaluelle. Tuolloin kaikki meni hyvin, ihoa hieman nipisteli, mutta punoitusta ei juurikaan tullut eikä iho palanut. 

Ainetta on tarkoitus käyttää jaksottain: 3 hoitoa 2 viikon sisällä ja sen jälkeen pidempi tauko. Ensimmäinen "hoitosarja" katkesi siihen että tapahtui tuo ihon palaminen. Toisen "sarjan" sain tehtyä kunnialla loppuun. Viimeisimmän hoitosarjan aloitin reilu viikko sitten ja toinen hoito tästä sarjasta oli toissapäivänä. Viimeisimmän ensimmäinen meni hyvin: levitin aineen (väritön ja lähes hajuton) vanulapulla kasvoilleni ja annoin vaikuttaa 7 min. Tämän jälkeen kasvot neutraloidaan kasvovedellä (tuohon olen kuvan Rainbowta käyttänyt) ja lopuksi huuhdellaan vedellä. Kuivausen jälkeen iholle levitetään rauhoittavaa post peel lotionia. Olen lievästi tuohon silmänkin ympärille levitellyt ainetta ja tässä edellä kuvaamassani kerrassa eikä aiemmissakaan ole ollut mitään ongelmia silmympärysihossa. Viimeisin käyttökerta sitten yllätti ikävällä tavalla silmänymärysten suhteen..

Toissapäivänä siis levittelin tätä kuorintaa taas naamalleni. Nopsaan pyyhkäisin myös silmänympäryksiä. Kaikki meni aivan hyvin, levittelin kuorinnan jälkeen Post peel lotionia, joka muuten on ihanan kosteuttava ja rauhoittava. Hieman ylähuulen yläpuolelta sain herneen kokoisen ihoalueen kärähtämään, mutta muuta näkyvää ongelmaa ei tullut. Kauhistus koitti seuraavana aamuna: mulla oli kamalat silmäpussit :((( Iho pusseissa oli punakkaa. Tuo oli viimeinen kerta kun laitan kuorintaa lähellekään silmänympäryksiä. Meni koko päivä ja osittain seuraavakin nuita pusseja kesyttäessä. Käytin mm jääkaappikylmiä lusikoita sekä maidossa kostutettuja vanulappuja pussien laskemiseen. 

Mutta itse tuloksista. Vaikea sanoa lopulta tässä vaiheessa, onko tullut mitään tuloksia kuorinnoista. Tulokset pitäisi näkyä vasta pidemmän käytön jälkeen. Nyt vasta vajaa kaksi kolmen kerran hoitoa takanapäin. Sen voi sanoa että iho on kirkkaampi pari päivää kuorinnan jälkeen kuin ennen kuorintaa. Ehkä jatkan näitä hoitoja vielä, mutta aiempaa maltillisemmin. Iho reagoi minulla glykolihappoon arvaamattomasti. Olen huomaavinani sellaista että ensimmäisellä kerta pitkästä aikaa iho kestää hyvin, seuraava hoito joka tehdään viikon päästä ensimmäisestä, polttelee sitten enemmän. Iho ei varmaan ole ihan täysin tuosta ensimmäisestä vielä palautunut tässä vaiheessa. Viimeisimmällä kerralla arvaamatoomuus ilmeni ikävällä tavalla silmäympärysihollani :( 

Yhteenvetoa tähän mennessä

+ Vaikuttaisi kirkastavan ihoa

+ Nopea käyttää, lyhyt vaikutusaika, tuoksuton

+ Oikein käytettynä ei kuori näkyvästi, seuraavana päivänä voi meikata normaalisti

+ Post peel lotion on todella kosteuttava ja rauhoittava, hyvä tuote

+ Vaikuttaisi auttavan akneihon "auki" pysymisessä, eli ehkäisee finnejä

- Kuorinnan vaikutus voi olla arvaamaton, iho voi herkästi vahingossa palaa

- Jos ihossa on pieniäkään näppyloitä, iho kärähtää niiden kohdalta ja kirvelee

- Nopeita tuloksia ei ole nähtävissä

Arvosanaa on vaikea antaa koska minulla ei ole aiempaa kokemusta kemiallisista kotikuorinnoista. Sanoisin nyt että 2,5/5